Vad ska jag välja för pool?

Vad ska jag välja för pool?Vad ska jag välja för pool? Niveko overflow advanced på bilden är en pool med granitsarg som vattnet rinner över och ner mellan nästa granitsarg, en mycket exklusiv lösning som Niveko är själva med.

Det finns murade pooler och helgjutna pooler som gjuts i formar.

En pool som levereras färdig som en balja gör att man spar arbetstid istället för att gjuta på plats. Och så finns det frigolitblock som byggs upp och armeras med järn för att sedan fyllas med betong. I dem sätter man liner. Det finns prefabricerad liner och platssvetsad. Glasfiber? Det finns för- och nackdelar med glasfiberpooler, säger experterna.

Kanske kan det vara värt att välja bort en allt för billig glasfiberpool, då det kan gå röta i dem.

Rund, fyrkantig eller avlång pool? Låt fantasin flöda! Många poolleverantörer belysning. Fundera på om du önskar en overflow- eller skimmerpool? Det börjar bli en stark efterfrågan på skimmerpooler som innebär att ytan kommer högre upp, och gör att den synliga poolväggen blir minimal. Niveko är först ut med försänkta detaljer, vilket innebär att skimmer, lampor och i inlopp är försänkta i poolväggen. Framför allt så är en så kallad slim-skimmer lägre och bredare.

Med overflow på din pool har du vattennivån ända upp till poolkanten.

Overflow pooler har en uppsamlingskanal runt hela poolen och ger ett exklusivt utseende där vattenspegeln ligger i nivå med poolens överkant och markbeläggning. Brukar levereras med uppsamlingstank och overflow-teknik som genererar automatisk vattenpåfyllning. På vissa modeller har du ingen överrinningsränna utan vattnet försvinner omärkligt in i trädäcket eller stenläggningen, direkt och diskret.

Innan du bestämmer dig.

Ta in offerter och jämför vad du får för pengarna. Vad finns i de olika paketen och vad gäller med just dina markförutsättningar? Behöver ni beställa sprängarbete eller räcker det med att gräva ut? Kolla gärna med din kommun också om det är okej att bygga en pool. Inom ett område med detaljplan behöver ni marklov om ni vill ändra tomtens höjdläge avsevärt.

LÄS MER OM PLACERING AV POOL
LÄS MER OM BADTUNNOR
LÄS MER OM KÖK FRÅN PUUSTELLI

Text Scharlotte Peppare

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar