Om oss

Välkommen till MediaExtra!

Vi är ett förlag som, även om vi bara har några år på nacken, har gedigen erfarenhet och mycket kunskap inom magasinvärlden. Förlaget MediaExtra i Sverige AB grundades år 2013 av Jimmy Johansson, som varit verksam inom mediavärlden sedan 1973. Målet var att skapa, och ge ut olika inredningsmagasin som skulle vara eleganta, fullspäckade med fakta och inspiration samt ge massor av köptips till sina läsare. Samtidigt skulle man ha ett givande och nära samarbete med förlagets kunder. Detta tycker vi att vi lyckats bra med och vi jobbar fortfarande hårt och målmedvetet med att ständigt höja ribban, både estetiskt, kvalitets- och innehållsmässigt, för att kunna möta våra läsares krav på att kunna få informationsrikt och inspirerande innehåll till ett överkomligt pris.

Vår redaktion består av en samling ivriga esteter, hemmafixare, husbyggare, fotografer, stylister och skribenter. På vår redaktion pratar vi hellre takomläggning, val av buskar till nya häcken och vilket kakel som fungerar bäst i badrummet istället för vem som vann eller förlorade Melodifestivalen under kafferasten. Och det är detta som är vår stora styrka. Det mesta vi skriver om i våra magasin har vi faktiskt provat på att göra själva. Vi vet hur svårt det är att hitta rätt hantverkare, hur viktigt underarbetet är när man ska måla om och hur dyrt det är att välja fel värmesystem. Vi har själva stått och valt mellan att köpa att gammalt hus eller bygga nytt, djupdykt i bygglovsregelverket och testat olika våtrumssystem när vi gjort om våra badrum. Därför kan vi enklare se livet från våra läsares synvinkel, ställa de frågor vi tror ni vill ha svar på och lotsa er rätt i djungeln av nya material och produkter.

MediaExtra ger idag ut två magasin – HusExtra och Kök&BadExtra – som kommer ut varannan månad. Vårt tredje magasin, TrädgårdsExtra, bifogas som bilaga i nummer 2, 3 och 4 av magasinet HusExtra – köper man något av dessa nummer av HusExtra får man alltså två magasin i ett. Upplagan ligger i dagsläget på cirka 40 000 exemplar, och distribueras av Tidsam. Förutom magasinen tillhandahåller MediaExtra dessutom hemsidorna husexta.se, köksextra.se, badextra.se samt trädgårdsextra.se – där vi går än mer på djupet och forskar vidare i hantverk, inredning och andra praktiska bestyr.

HusExtra är ett inspirerande och faktaspäckat magasin för dig som ska bygga nytt, bygga om eller renovera. Här finner du rådande och kommande trender, nya uppfinningar och läckra reportage – allt i en smakfull förpackning. Dessutom innehåller HusExtra matnyttiga expertråd samt nya, spännande lösningar och idéer som rör husets design, materialval, underhåll och renovering, trädgård och uterum. I varje nummer bjuder vi på flera hemma-hos reportage från skandinaviska hem i olika stilar och prisklasser. Tillsammans med inspirerande bilder kan våra läsare snappa upp tips och idéer från ägarnas berättelser som avslöjar hemligheterna bakom deras drömhem.

HusExtra är till för alla som drömmer om ett eget hus, samt de som behöver inspiration och goda råd för ett bättre boende. Våra experter tipsar om allt från trender till hur du lyckas med renoveringen och förverkligar dina husdrömmar. Dessutom finner och introducerar vi nya lösningar och uppfinningar som förenklar livet för villaägare. Varje nummer har ett fåtal teman som vi djupdyker i med informativ text och spektakulära bilder. Samtidigt sätter vi ihop inbjudande produktpresentationer med säsongens nyheter. Samtliga nummer inkluderar en extra innehållsrik huskatalog och tre av årets nummer innehåller dessutom en stor trädgårdsspecial.

Kök&BadExtra är Sveriges mest kompletta specialmagasin och det självklara valet för alla som är intresserade av hemmets viktigaste rum – kök och badrum. Kök&BadExtra har specialiserat sig på att presentera de allra nyaste innovationerna, de bästa produkterna och de mest matnyttiga tipsen och idéerna för ditt nya kök och badrum. Med hjälp av våra experter, sätter vi ihop lättförståeliga informationspaket, guider och teman för våra läsare. Vi ger trendrapporter från när och fjärran samt presenterar det allra senaste från mässor och utställningar. Självklart tipsar vi även om heta nyheter från produktutvecklare och designers. Dessutom bjuder vi i varje nummer på flera inspirerande hemma hos-reportage från några av Skandinaviens mest unika hem. Allt detta och mycket mer får våra läsare i en smakfullt elegant förpackning.