Placera poolen rätt i din trädgård inför bygget

Placera poolen rätt i din trädgårdPlacera poolen rätt i din trädgård. Visst ser den härlig ut om du vill ligga och plaska runt lite en solig dag? Inte alla vill ju motionssimma långa längder. Gardenpool Octoo, från 49 900 kr hos Poolstore.

BadExtra tar hjälp av Daniel Regnér, VD Pool Store, för att få lite mer kunskap inför poolköpet.

Placera poolen rätt i min trädgård

Anpassa poolen och poolmiljön runtomkring efter trädgårdens naturliga förutsättningar. Det finns poolmodeller för alla typer av markförutsättningar. Även för till synes hopplöst bergiga eller svåranvända sutterängtomter. Bygg poolen på trädgårdens soligaste plats och undvik att placera den i närheten av träd som skuggar och skräpar ner. Oftast kan du få goda råd från poolleverantören, men du kan också ta hjälp av en trädgårdsarkitekt för att planera hela pool- och trädgårdsmiljön.

Hur stor pool ska jag ha?

Tänk efter hur ni vill använda er pool och välj modell och storlek efter era behov. Glöm inte heller att planera in plats runt poolen för ett rejält pooldäck eller stenläggning med sköna utemöbler. Ni kommer tillbringa lika mycket tid kring poolen som i den under härliga sommardagar.

Är det mycket arbete att ha en pool?

Med ett rätt dimensionerat vattenreningssystem, ett bra poolskydd eller pooltak och en automatisk rengöringsrobot blir arbetet minimalt. Ca 1/2-timme i veckan beroende på hur många som badar i poolen.

Hur lång tid tar det ungefär innan en pool är på plats, efter att jag bestämt mig för att beställa och få hjälp med precis allt?

Vissa poolmodeller byggs enkelt på en dag utan att några större markförberedelser behöver göras medan andra, som den gjutna Thermopoolen, tar 1–2 veckor att bygga inklusive grävning. Därefter ska det återfyllas och poolmiljön runt om kring göras i ordning med trädäck eller stenläggning och trädgården återställas, så räkna med minst 5 veckor för hela projektet. Är du någorlunda händig kan du göra det mesta av arbetet själv, men det finns även möjlighet att lägga ut delar eller hela arbetet på byggentreprenad. Men tänk då på att boka byggare i god tid! Under sommarsäsongen kan det vara svårt att få tag på en ledig poolbyggare. Bästa tiden att bygga pool är under höst och tidig vår. Tjänster för hjälp med markarbetet (grävning och eventuell sprängning och återställande av trädgården) och bygge av pooldäck brukar kunden oftast köpa lokalt, men det går även att beställa totalentreprenaden från oss då vi har ett brett nätverk av kunniga samarbetspartners inom olika områden.

Vad är det bästa med att ha en pool, tycker du själv?

Vardagslyxen och enkelheten att när andan faller på bada eller bara hänga vid poolen för en skön stund.

LÄS MER OM BONDSYRENER
LÄS MER OM PETIT CHABLIS

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar