Bygga pool del 1 i din egen trädgård

 

Bygga pool del 1

Bygga pool del 1. Poolkungens Rektangulär pool finns i valfri storlek i steg om 0,5 m. Standarddjup är 1,5 m, vilket ger ett idealiskt baddjup på ca 1,4 m. Välj mellan fem olika stommar; Eco Standard, Eco Premium – Ovan mark, Thermo Premium eller Thermo Basic. Pris på offert.

Bygga pool del 1 i din egen trädgård

Med en egen pool slipper du åka bort på semestern i sommar. Stanna hemma, lägg dig på luftmadrassen och guppa omkring på kristallklart vatten. När du vill. I din egen trädgård.

Text Suzanne Linge

Det finns pooler för alla behov och i alla möjliga former, material, storlekar och prisklasser. Men innan du sätter igång med dittbygge på allvar så tänk noga igenom var poolen ska placeras, hur poolmiljön ska se ut, hur du vill nytta din pool samt vilken modell du vill ha. Att bygga pool är ett kostsamt projekt så det är viktigt att allt blir rätt så att du kan känna dig nöjd med ditt val under många år framöver.

Bästa läget

Börja med att fundera över poolens placering. Det är många gånger avgörande för vilken modell du väljer. Oftast är det bäst att placera poolen soligt och vindskyddat, nära huset men däremot inte för nära stora träd. En solig och varm placering gör inte bara att du kommer använda din pool oftare utan bidrar även till uppvärmningen av vattnet. Att undvika att placera den nära träd gör det enklare att hålla den ren från löv, barr och kottar. Sen är det såklart bra om den är lättillgänglig, inte för långt från hus, dusch och uteplats. Du kommer snabbt märka att det blir kring poolen ni kommer vistas när ni är ute, så lika bra att den är nära utemöblerna, grillen och så vidare. Dessutom vill du ju enkelt kunna ha uppsikt över de små när de badar.

Pooldäcket

Omgivningen närmast poolen utgörs av pooldäcket. Här finns det också en hel del olika material att välja mellan, lite beroende på hur mycket skötsel man kan tänka sig samt vilken känsla du vill ha. Natursten, marktegel eller betongplattor är lättskött. Trätrall kräver lite mer skötsel men är skön att gå på. Sen finns det även olika kompositmaterial på marknaden. De ser ut trä men kräver inget underhåll.

Välj rätt modell

Välj en modell som matchar dina behov och fyller sin plats i trädgården. Den ska ju såklart vara vacker att se på och kännas rätt i sin miljö. Storlek och form beror också på om du bara vill svalka dig eller om du även vill kunna simma i poolen. Det finns både små och stora, avlånga, runda, grunda och djupa pooler att välja mellan. En pool som placeras ovan markytan är oftast både billigare och lättare att montera. En markpool kräver oftast mer markarbete men den är dock oftare av högre kvalitet och har längre livslängd.

 

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar