Badrum ger spakänsla med ett lyxigt badkar

BadrumBadrum med Langenfelds Ellipso Duo Oval med formgjuten front, ett vackert badkar med mycket stilrena former. Rundheten är iögonfallande och mjuk. Badkaret i kvalitativ 3,5 mm tjock emaljerad gods och den formgjutna fronten av glasfiber. Finns även i svart. Helt fristående, 75 000 kr.

Att tänka på vid införskaffande av badkar – Langenfeld tipsar

1.Skaffa inte ett större badkar än vad din varmvattenberedare klarar av, har du fjärrvärme är detta inget problem. Under respektive badkars produktblad kan du se ungefär hur många liter som varje badkar rymmer.

2.Fundera på om du kommer att använda badkaret till både bad och dusch eller bara till bad.

3.Om du vill ha möjligheten att bada två i badkaret bör det vara minst 170×70 cm.

4.Om du har ett litet badrum och har svårt att få plats med ett långt badkar – använd bredden! Att ha 5– 10 cm extra bredd (från de vanliga 70 cm) förändrar badupplevelsen även i ett kort badkar.

5.Att bygga in badkaret i kakel, mosaik eller annat material ger badrummet en exklusiv känsla. Men tänk på att en inspektionslucka är A och O när det gäller inbyggnadsbadkar. Från inspektionsluckan ska man kunna nå bottenventilen under ifrån och komma åt breddavloppet. Då badkaret har ett breddavlopp ska man placera detta utåt för att kunna komma åt att serva breddavloppets vred och överfyllnadsskydd om det skulle gå sönder. Finns det bara en golvbrunn i badrummet rekommenderas att man sätter den halvt innanför inkaklingen och halvt utanför. Placeras den nedanför badkaret finns ingen avrinning från övriga rummet och man kan få fuktskador som problem.

Luv, en ny serie designad av Cecilie Manz för Duravit. Nordisk renhet möter tidlös elegans, där de mjuka formerna följer en skarp geometri. De vackra badkaren, som är producerade i Dura Solid A, har inga sammanfogningar och utstrålar behaglig värme och en lyxig matt look. De kan stå fritt, mot en vägg eller i en hörnversion. Som ett extra raffinemang kan badkaren utrustas med en diskret, inbyggd luftbubbelfunktion eller med ett integrerat ljudsystem som styrs med Bluetooth. Pris i hörnversion, från 34 030 kr.

LÄS MER OM HANDDUKSTORKAR
LÄS MER OM KLIMATSMARTA HUS
LÄS MER OM KOLGRILL OCH INFRALJUDSKONTROLL

TEXT SUZANNE LINGE

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar