Tips om vad du ska tänka på när du ska välja en duschvägg

Ofta använder man sig av glas som skiljeväggar för att behålla ljusflödet och känslan av öppen yta. Här tipsar Magnus Reinhold och Therese Persson från Macro om vad du ska tänka på när du ska välja duschvägg.
1.Att skapa drömduschen börjar ofta med en enkel skiss över sitt drömbadrum. En stor trend är duschar med mindre profiler och större glaspartier, det personliga badrummet blir viktigare i färg och form där specialritade duschar ökar. Placeringen av duschen är ett spännande och roligt projekt där man kan måttanpassa och snedkapa sin duschlösning efter det önskade duschutrymmet.

2.Det finns ett stort urval av duschväggar i olika storlekar med både profiler och vägghängda fästen eller gångjärn, i många fall kan man välja mellan olika glasalternativ och profilfärger, det finns även möjligheter att specialanpassa ett glas om man t ex har ett lutande tak i badrummet. Har man ett litet utrymme kan ett klart glas skapa rymd och om dörren viks in eller ut kan man vinna många kvadratmeter i de små badrummen eller varför inte gömma duschutrymmet bakom en duschvägg i spegelglas eller en egen bild eller mönster på glaset.

3.Det är viktigt att inte välja snabblösningar med för många kompromisser då drömduschen skall fungera tillfredsställande i många år. Att lägga lite extra pengar på en kvalitetsdusch med goda garantier blir en investering för framtiden. Om duschens placering är vid ett snedtak är det viktigt att man kan stå upprätt utan att böja sig när man duschar, men även duschens funktion så att man lätt kan komma in och ut ur den utan att behöva anstränga sig, speciellt om man har begränsningar i sin rörlighet. Macro har ett brett utbud av duschlösningar och ofta hittar man drömduschen i vårt standardsortiment. Vi är badrumsspecialister och erbjuder även måttsatta ritningsförslag med kundens önskemål på speciallösningar och ritar och levererar dagligen många drömduschar med snabba leveranser och garantier på 20 år.

Läs mer om Badrum

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar