Utomhusklinker ska vara halksäkra och frosttåliga

UtomhusklinkerUtomhusklinker runt poolen är läckert. Lagoon är en serie med friformpooler från Miami Pool och är något billigare än den rektangulära poolen. De har inte någon poolsarg. Är istället utrustad med en krönlist som man lägger omgivande material emot. Material kan vara en gjuten kant, ett trädäck, stenplattor eller liknande. Finns i två standardstorlekar, även spegelvända, från 103 600 kr.

Utomhusklinker är ett smidigt alternativ för att rama in en pool eller göra en snygg gång. Hans Croon från Bricmate tipsar om vad du ska tänka på.

1,Det är viktigt att klinkern du väljer är av hög kvalité för att du ska bli nöjd med slutresultatet även efter en vinter.
2. Plattorna ska vara halksäkra samt ha vattenabsorption under 0,5 procent för att vara frosttåliga.
3. Färgen på klinkern påverkar mycket av helhetsintrycket. Välj färg med omsorg och tänk på att du ska leva med den ett tag.
4.En solig sommardag så blir en mörk platta varmare än en ljus så detta är något man ska ta i beaktande.
5.Vill man bryta mot mötande trall, klinker eller sten bör man fundera på om man vill skapa en effektfull övergång eller lugn.

Där vi förr lagt sten och cementplattor eller trätrall kan Bricmates Utomhusklinker 2 cm med enkelhet läggas. Plattorna är helt underhållsfria. Ytan är helt sluten. Därför kan inte vätska komma ner i plattorna och missfärga dem. Utomhusklinker 2 cm finns även som 1 cm klinker viket gör att du kan ha samma stil ute och inne.

LÄS MER OM ATT BADA BASTU
LÄS  MER OM NYA KÖKSLUCKOR
LÄS MER OM ELDSTÄDER

Text Suzanne Linge

 

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar