Pool – checklista för hur du planerar ditt poolköp

PoolBender Vero är en oregelbunden markplatta utöver det vanliga till din pool. Med Vero skapar du enkelt en exklusiv miljö med naturlig känsla runt hela poolen. Stenens yta är skifferliknande vilket ger en markstensyta med liv och tydlig karaktär. Pris ca 275 kr/kvm.

Planera din pool – checklista

1. Var vill du ha din swimingpool? Ett tips är att rita upp tomten skalenligt med pool och byggnader.
2. Kontrollera om det finns vatten- avlopps- eller elledningar i marken där du ska bygga din pool.
3. Ta reda på om du måste dränera bort grundvatten. Tänk även på att marken ska slutta bort från poolen och att du ska ha plats för ett maskinrum i poolens närhet, gärna under dess ytvattennivå.
4. Hör med byggnadsnämnden i din kommun om du behöver bygglov.

Checklista

5. Planera miljön kring poolen.
6. Vilken typ av pool vill du ha? En nedgrävd markpool passar bra på plana tomter men kräver mer markarbete än en ovanjordspool.
7. När du har kommit så här långt är det dags att hitta en bra leverantör. Bra är om du kan få ett kostnadsfritt hembesök. Då får du veta exakt vad som är möjligt på din tomt, samt goda råd på vägen. När du har fått din offert så ta reda på exakt vad som ingår i priset.
8. Priser på pooler varierar kraftigt mellan olika tillverkare. Ta reda på vilket material din pool har, dess kvalitet och vilken garanti som gäller. Tänk på att ett bra poolskydd kan kosta lika mycket som poolen.

LÄS MER OM BADTUNNOR
LÄS MER OM LANTLIGA KÖK
LÄS MER OM MULTIFLORUM

Text Suzanne Linge

 

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar