Pool ska du ju njuta av i många år framöver

PoolEn Premium Pool kan vara pool med infinitykant eller pool med overflow. Det kan även vara en pool med udda form. Oavsett önskemål så kan Pool Kungen ta fram avancerade konstruktioner och tekniska lösningar så att du får det badparadis som du vill ha. Pris på offert.

Pool med ekologisk reningen av poolen sker utan tillsatser av kemikalier.
Behövs bygglov?

Kolla med din kommun också om det är godkänt att bygga en swimingpool på din fastighet. Inom ett område med detaljplan behöver du marklov om du vill ändra tomtens höjdläge avsevärt.

När ska man bygga?

Bästa tiden att bygga poolen är under höst och tidig vår.

Pris

Priset på swimmingpoolen avgörs framförallt av materialet. Sedan får du lägga till arbetet runt omkring så som grävning, bortfraktning av jordmassor, eventuell sprängning, montering, osv. Men du kan även beställa totalentreprenad hos vissa företag. Det kan bli lite dyrare men då slipper du obehagliga överraskningar. Ta in offerter och jämför vad du får för pengarna. Vad finns i de olika paketen och vad gäller med just dina markförutsättningar?

Skötsel och tillbehör

Till poolen behöver man även pumpar, filter, håvar, kemikalier, och andra tillbehör. Det finns en hel uppsjö av prylar så det är bäst att höra vad pooltillverkaren rekommenderar till just din pool. Där kan du även få information angående poolens skötsel. Vissa modeller ska tömmas på vintern, andra kan ha vattnet kvar och några behöver endast tömmas på vatten i pumpsystemen. För samtliga modeller krävs dock att man går igenom poolen och dess utrustning under säsongsöppning och avslutning. Man behöver dessutom regelbundet hålla efter smuts och PH-värde så att vattnet håller sig rent och fräscht. En håv samlar upp större smutspartiklar, mindre smuts filtreras eller sugs bort och de allra minsta försvinner med kemikalier.

LÄS MER OM SPABAD
LÄS MER OM MYSIGA KAFFEBRYGGARE
LÄS MER OM VILLA BJÖRKEN

Text Suzanne Linge

 

 

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar