Pool och spa kan skapa ett eget litet paradis

Pool och spaPool och spa bad ger balans i sinne, kropp och själ och kan påverka din dag och nattsömn på ett positivt sätt. Foto: Folkpool.

Vare sig man vill hoppa ner i ett svalkande bad en het sommardag eller krypa ner i ett hett spabad en kylig kväll så finns möjligheten att skapa sitt eget lilla paradis.

Vad man väljer är en fråga om behov och önskan så klart. En pool kan uppmuntra till träning och sport medan ett spabad är en källa för rekreation och återhämtning. Det finns många betydande fördelar med att omslutas av vatten . Ett varmt bad ger balans i sinne, kropp och själ och kan påverka din dag och nattsömn på ett positivt sätt. Det är också ett härligt sätt att umgås med familj och vänner. En pool där man kan simma och vara aktiv ger en skonsam träning för alla muskler som i sin tur ger ett välbefinnande.

Bada i färg

En nyhet inom poolvärlden är att använda sig av led-lampor som ger färg till badet och som skapar en extra dimension till badandet. Det är inte bara visuellt vackert utan ska även ha hälsofrämjande effekt. Man pratar om att de olika färgerna har olika påverkan på våra sinnen inom färgterapin. Blått anses vara rogivande som kan lindra stress och minska spänningar. Rött är en av de mest energirika färgerna och kan öka blodcirkulationen och skärpa uppmärksamheten. Grönt ses som harmonisk och lugnande. Gult förknippas med optimism, glädje och energi och sägs skärpa både tankeverksamheten och minnet. Rosa sägs ha en lugnande verkan och manar till stillhet. Eller varför inte välja hela spektrat.

Simma mot strömmen

Motionera mera. Med ett jetström-aggregat monterat i ena änden av poolen kan man starta dagen med en simtur. Det är både uppfriskande och hälsosamt och även garanterat kul för barn- och vuxenlek!

Tänk grönt

När man väl har bestämt sig för pool eller spabad så är det viktigt att man funderar ordentligt på rening och uppvärmning och väljer klimatsmart. Det är både bra för miljön och den egna plånboken. Är man uppmärksam så finns det många sätt att minska energi och kemaikalieanvändningen. Man kan till exempel använda sig av filterglas som ger effektivare rening än filtersand som tradionellt används. En effektiv poolvärmepump och pooltäckning är andra viktiga energisparare som finns på marknaden.

LÄS MER OM SPABAD
LÄS MER OM GRÄSMATTOR
LÄS MER OM PROFFSKOCKENS NYA KÖK

TEXT KISSE LINDÉN

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar