Lyxiga badkar och duschar med levande ljus

Lyxiga badkar Lyxiga badkar från Nordhem. Smögens klassiska design har sina rötter i förra seklet. Men det som gör det speciellt är den handgjorda beklädnaden i borstad aluminium eller koppar, med naturliga variationer som gör varje badkar unikt. Ovanpå metallytan ligger en skyddande lack. 405x1715x685mm, ca 69 900 kr.

Det är svårt att få mer vardagslyx in i badrummet än att placera ett badkar där. Att tända några levande ljus och sakta glida ner i ett varmt bad, det är riktig avkoppling. Dessutom sliter det mindre på kakel och klinker än en dusch och höjer bostadens värde.

Enligt en undersökning som Villeroy & Boch Gustavsberg låtit genomföra så badar två av tre svenskar badkar idag främst för att det är avkopplande. Därför kan badkaret vara den perfekta platsen för att ta en minisemester från semestern.

– Tid är en lyxvara idag, något som de flesta av oss vill ha mer av. Därför längtar vi efter att få lägga undan telefonen, stänga dörren om oss och sjunka ner i lyxiga badkar. Det handlar om att investera i sig själv, säger Rebecca Duvemyr, PR & Communication Manager på Villeroy & Boch Gustavsberg.

Undersökningen visar också att unga vuxna betraktar badandet som avkopplande, medan småbarnsföräldrar ser det som en chans att få en stund för sig själva.

Badandet är något som förenar oss över både tid och rum. Kanske har det aldrig badats så mycket som i Romarriket, där det ena badhuset var pampigare än det andra. I Finland har bastun var ett centralt rum, det är både en plats för att umgås och ett rum för avkoppling.

– För en japan är badandet något lika självklart som att äta eller sova. Kanske för att det har en så lugnande effekt, och för att det är att ett sätt att koppla av efter hektiska dagar. Dit är vi också på väg idag, menar Rebecca.

Villeroy & Boch Gustavsbergs fristående badkar Squaro Edge är tillverkat i Quaryl.  Quaryl är naturlig kvarts med mångsidigheten hos högkvalitativt akrylharts. Det kan formas för att uppfylla högt ställda krav på design, det är slitstarkt och tidlöst, varmt och rent. Karet kan även fås med spa/ bubbelsystem. Pris ca 38 814 kr.

LÄS MER OM KLASSISK POOL
LÄS MER OM SKÖNA KVÄLLAR MED UTEMÖBLER
LÄS MER OM MUSIKERPARETS KÖK

TEXT SUZANNE LINGE

 

 

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar