Badrummet förbereder sig för familjens nya utmaningar

Badrummet förbereder sig för hela familjen dagligen för nya utmaningar. Men det är inte bara ett rum för personlig hygien utan en plats för avkoppling. Tyvärr är det också ett av de svåraste rummen att städa. Badrumsföretaget Villeroy & Boch Gustavsberg och hemserviceföretaget Hemfrid ger de bästa tipsen för ett renare badrum.

Det absolut viktigast för svenskar som planerar att renovera badrummet är att det känns rent och fräscht. Därför föredrar en majoritet ljus och vit inredning med luftiga ytor. Men var femte svensk städar bara badrummet varannan vecka. Det visar en undersökning från Villeroy & Boch Gustavsberg.
Så håller du badrummet rent
Badrummet används dagligen av hela familjen för personlig hygien. Därför samlas lätt kalk, smuts och bakterier i skrymslen och vrår.
– När vi möter nya kunder uppger många att badrummet är det rum som man har svårast att hinna städa ordentligt, säger Maria Andersson, vd på Hemfrid. Därför inleder vi alla våra städabonnemang med en storstädning då vi bland annat avkalkar och rengör ytor som lätt missas i den vardagliga städningen. Nyligen lanserade vi också nya städmedel som på ett skonsamt sätt tar bort smuts i hela badrummet, även på svåråtkomliga områden som till exempel i och omkring toaletten.
Inred ett hygieniskt badrum
För många är toalettstolen det tråkigaste och svåraste att städa i badrummet, det är svårt att komma åt bakom stolen och många skrymslen där smuts kan fastna. Men de senaste åren har toaletten utvecklats och nya innovationer underlättar jobbet.
– Den vägghängda toaletten är ett exempel som minskar svåra hörn och kanter samt gör det är lätt att torka. Men även öppen spolkant är en intressant utveckling, då mindre smuts fastnar i toaletten där det tidigare var svårt att komma åt vid städning, säger Rebecca Duvemyr, PR & Communication Manager på Villeroy & Boch Gustavsberg AB.

5 tips för att städa badrummet
1.Använd dammsugaren
Börja alltid din badrumsstädning med att dammsuga det torra golvet. Var noggrann kring toalettstol och i trånga hörn.
2.Låt tandborsten göra mer
Med hjälp av en tandborste gör du enkelt rent svåråtkomliga ytor som till exempel runt toalettsitsens fästen samt runt kranen vid handfatet.
3.Mindre rengöringsmedel med mikrotrasa
Mikrotrasor rengör effektivare än ”vanliga” trasor och kräver därför mindre rengöringsmedel för att göra ditt badrum skinande rent.
4.Torka högt och lågt
Damma och torka väggar, kakel och hyllor. Glöm inte strömbrytare och handtag, som ibland är smutsigare än både handfatet och toaletten.
5.Ta hand om duschdraperiet
Tvätta ditt duschdraperi regelbundet för att hålla det rent från hudavlagringar och tvålrester.

Enklare rengöring utan skarvar. Damixas prisbelönade A-Pex-serie har fått en takdusch där själva duschstången är i ett stycke. Tillsammans med duschslangen av svart gummi ger den A-Pex-serien dess karakteristiska vattenrörslook. Det gör även duschsystemet lätt att hålla rent. Även det platta rub clean-gummit på duschmunstyckena gör det enkelt att hålla duschen ren

Ceramic Plus, en ytbehandling som ger en smutsavstötande yta. Foto: Villeroy & Boch Gustavsberg

 

LÄS MER OM TVÄTTSTÄLL

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar