Badrum med plats för Peters manlig fåfänga

BadrumBadrum med kommod AIR 15o i skiffergrå med rund spegel, BOW handdukstorkar och duschvägg TRAC 20 – allt från INR.

Peters badrum genomsyras av en cool mix av retro hipster med industriella influenser. Eller vad tycks om ett spektrum av olika grå nyanser, blanka och borstade metalldetaljer mixat med trä, glas och granitkeramik? Resultatet är ett smakfullt maskulint badrum med plats för återhämtning och härligt fokus på manlig fåfänga.

Genom att välja en vägghängd kommod som sträcker sig över en och en halv meters bredd känns rummet luftigt. Den tilltagna bänkskivan i materialet Dekton och färgställningen Sirius bildar en skön arbetsyta och undertill finns fullt utdragbara lådor med belysning och fackindelning. Den runda spegeln har ett behagligt bakomliggande led-ljus runt kanten. För tillfällen där Peter vill ha mer arbetsbelysning har han skruvat upp en arbetslampa som bidrar till den industriella stilen.

Ett paradis för en man som vill ha ordning och reda med översikt bland sina groomingprodukter. Nere i kommoden går det bra att få eluttag som tillval så att rakapparaten kan ligga dold på laddning. Det går också utmärkt att lyfta upp en fackindelad låda – eller en del av den – på bänkskivan för att ha närmre till spegeln.

Två BOW handdukstorkar i svart/mattborstat

Livet är för kort för att vika handdukar, kanske du också tänker.

Handdukstorken Bow är en nyhet från Iconic Nordic Rooms som fått namn efter den bugande formen på handdukshängarna. Bow är redan belönad med en Red Dot Design Award för sin unika design. Handdukstorken går att få i sex olika färgkombinationer med svart eller vit bakskida och blankpolerad, mattborstad eller vitlackerad framsida. Tack vare den vertikala formen och energisnål elektrisk uppvärmning om endast 34 W, håller Bow handdukarna varma utan att få elräkningen att skena. I Peters drömbadrum sitter två Bow parallellt monterade på behändigt avstånd intill duschen i kombinationen svart/mattborstat. Skulle någon vilja besöka badrummet på natten utan att tända upp helt, kan handdukstorkarnas effektbelysning nedåt golvet fungera som tillräckligt ledljus.

Nya tvättställsblandaren SLEEK från INR är ett smycke för badrummet. Här med svart ovansida som kontrasterar väl till det blanka kromet, det vita semirunda porslinstvättstället och den svarta bänkskivan på kommoden AIR.

Duschhörnan i Peters drömbadrum är en skön plats för kontemplation med tanke på att den både är rymlig och försedd med en platsbyggd sittbänk. Här kan han låta alla eventuella bekymmer eller ömmande muskler sköljas bort med varmt vatten från en generös takdusch. Själva duschväggen i 8 mm är modell Trac 20 i klart säkerhetsglas, monterat i en blankpolerad och diskret skena. Denna lösning ger en stilren inramning och är samtidigt praktisk, eftersom den tätar mot golv och vägg så att risken för oönskade vattenpölar på golvet utanför minimeras. Passa även du på att satsa på ett väl tilltaget duschutrymme i ditt kommande drömbadrum; för det är ju just i duschen som de stora tankarna många gånger föds!

BadrumDuschväggen TRAC 20 från INR måttanpassas utan extra kostnad efter ditt utrymme.

LÄS MER OM SPABAD
LÄS MER OM UTEKÖK
LÄS MER OM UTEMÖBLER

TEXT & FOTO INR/Aspen FOTOGRAF MICHAEL LANGHOFF STYLIST CHRISTINE RUDOLPHO

 

 

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar