Tvättstuga med luckan Ingrid och en bänkskiva i laminat med blandaren Evo 185

Tvättstuga i en stilren och funktionell miljö från Vedum. Här ser vi luckan Ingrid betonggrå med bänkskiva i laminat, blandare Evo 185 med utdragbar slang och vitvaror från Asko. På väggarna sitter Sandbergs tapet Charlotta ljusgrå.

Snyggt & funktionellt i en TVÄTTSTUGA. Visst kan en tvättstuga vara harmonisk och rolig att vistas i. Allt behöver inte vara slit och släp. Här kan du spana in lite vackra material och smarta lösningar.

3 SNABBA FRÅGOR TILL BYGGKERAMIKRÅDET
Pia Dahl är marknadsansvarig på Byggkeramikrådet och hjälper oss med viktiga svar!
Är det ett lagkrav att man måste följa branschreglerna?
Lagkravet finns i Boverkets Byggregler, BBR och där står att golv och väggar som kommer att utsättas för vatten av olika slag ska ha vattentäta skikt. Följer man Byggkeramikrådets Branschregler, BBV, så uppfylls lagkravet och mer därtill eftersom det här också finns krav på arbetets utförande och godkända tätskiktssystem. För att reglerna ska gälla måste det avtalas mellan beställare och entreprenör. Anlitar man en behörig entreprenör enligt BBV så följer han/hon reglerna.
Vad bör man tänka på när man anlitar och skriver avtal med en entreprenör?
Det är alltid bra att upprätta ett skriftligt avtal där man varit så detaljerad som möjligt. Vi tolkar saker olika så missförstånd kan lätt uppstå. Som grund är det bra att använda Hantverkarformuläret som ges ut av Konsumentverket, där finns det viktigaste och finstilta med men komplettera gärna och skriv ner det ni kommit överens om muntligt. Vanliga missförstånd kan då undvikas som t ex placering av duschväggar, nyans på fogen eller speciella önskemål om kakelsättningen. Vid avtal mellan entreprenör och enskild konsument är det alltid konsumenttjänstlagen och Allmänna bestämmelser på hantverkarformuläret som gäller.
Måste man ha tätskikt i tvättstuga?
I tvättstuga ska det vara tätskikt på golvet som ska vikas upp ca 50 mm på väggen. På väggarna behövs däremot inget tätskikt. Ligger tvättstugan i en källare i ett äldre hus med risk för inträngande markfukt kan man behöva göra avsteg från reglerna men det bör då diskuteras med en fackman så hänsyn tas till hela konstruktionen.

Temal

Temal har sedan en längre tid tillämpat sitt individuella 5 cm-koncept på tvättstugor. De anser att små tvättstugor kan kännas stora och erbjuder därför djup på under 60 cm till standardpris för underdelar! Djupen 40–60 cm och bredderna 40–120 cm med 5 cm intervaller för fasta möbler!

Water Fuse Prevecta

Rädd för vattenskador i tvättstugan? Installera Vattenfelsbrytare från Prevecta, som skapar enkla och trygga lösningar. Water Fuse är ett system som begränsar risken för vattenskador. Läs mer på prevecta.se.

Rörets.

Kompakt Smidigt och kompakt, perfekt vid mindre tvättar såsom träningskläder, barnens ytterkläder eller badkläder. Tar minimalt med plats både uppfällt och hopfällt. Kan placeras i badkar eftersom det har fötter som skyddar emaljen. Pris ca 89 kr, från Rörets.

Fransisco Segarras serie Artisan

Nyhet 2016 från Golvabia! Designern Fransisco Segarras serie Artisan är helt bedårande. En klinker med vintagelook och vackert mönster i härlig blå ton. Plattan kommer i ett sammansatt mönster som du sedan fogar springorna på. Snyggt som både kakel och golv. 33x 3 cm.

Sekelskifte

Vackert på väggarna. Lätt vågigt kakel, 13×13 cm. Pris 13 kr/platta hos Sekelskifte.

Åhléns.

Ordning och reda. Kopparfärgad klädgalge i metall. Pris 49 kr på Åhléns.

LÄS MER OM TVÄTTSTUGAN

LÄS MER OM BYGGKERAMIKSRÅDET

 

 

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar