Spabad-lyxkvalitet på hemmaplan som ständigt står redo

En vacker gång av trä till spabadet är en bra och snygg lösning om spabadet placeras i en sten- eller bergsmiljö. Spabadet på bilden kommer från Viskan Spa och säljs av Spa & Bad Interiör i Nacka.

Marie Hellström från Spa & Bad Interiör i Nacka delar här med sig av sina tips om hur man fixar miljön runt spabadet, vilka polkem-produkter man bör använda och mycket annat.
Ser du några speciella trender inom spabad just nu?
Att kunderna blir mer och mer kvalitetsmedvetna och undviker att gå i fällan att köpa sitt spabad från mindre seriösa aktörer. Olika typer av trådlösa wifi-lösningar är också på modet. Generellt sett väljer folk i allt större utsträckning att lägga pengarna på livskvalitet på hemmaplan istället för exempelvis resor, och ett spabad är ju då den perfekta hemmalyxen då det alltid är uppvärmt och redo – inga förberedelser behövs.
Vilka polkem-produkter anser du att det är lämpligast att använda i ett spabad?
Av erfarenhet rekommenderar vi alltid klorprodukter om inte överkänslighet eller allergier finns. Bad med sämre reningsfunktion kräver en större mängd kemikalier för att bibehålla god vattenkvalitet.
Hur underhåller man sitt spabad på bästa sätt?
Det är väldigt enkelt. Filter bör rengöras ungefär två gånger i månaden och vattnet bör bytas mellan två och sex gånger per år beroende på vad leverantören rekommenderar.
Har du några tips på hur man skapar en trevlig miljö runt spabadet?
Man kan bygga en spaljé runt badet för att få en mer ombonad känsla. Väljer man att ställa det på trädäck kan man bygga en trappa runt om för att lura ögat att badet är lägre än det är. Vissa väljer också att bygga tak över sitt spabad men personligen föredrar jag öppen gata upp mot himlen så att man kan njuta av stjärnorna.
Att tänka på inför spabadsköp
1. Var ska spabadet placeras? Placera det helst nära huset. Ingen vill gå 100 meter i morgonrock och tofflor i det kalla vintervädret.
2. Provsitt och provligg. Känns det bekvämt? Om inte – välj ett annat alternativ.
3. Tänk på att spabadet ska vara tillräckligt djupt för din längd. Vattnet ska nå över axlarna.
4. Kontrollera att spabadet har låg energiförbrukning. De stora aktörerna har låtit energitesta sina spabad. Be om ett energiprotokoll.
5. Se till att det finns bra garanti och service.
6. Spabadet bör ha justerbara massagestrålar.
7. Välj ett bad med separat och effektiv cirkulationspump.
8. Värmaren bör ha en kapacitet på minst 3kW så att spabadet håller värmen bra även under våra kalla vintrar.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar