Pool för avslappning, massage eller kanske också lite träning?

 

Thermopool Poolstore.

En färdigbyggd och badklar pool från Thermopool i storleken 4×8 m kostar från 200 000 kr Dessa delar är inräknade i det priset: Komplett poolpaket Thermopool 4×8 m, betong, armeringsjärn och isolering till platta och poolstomme, poolskydd, värmepump, arbetskostnad för montering om du inte bygger själv och grävning/ev. sprängning/bortforsling av jord/tippningsavgift. Från Poolstore.

Pool, spabad eller bastu? Drömmen om den där lilla extra lyxen i vardagen. Behöver du avslappning, massage eller kanske också lite träning? Det är inte så lätt alla gånger att enas i familjen om vad som skulle passa för alla. Här inspirerar vi dig till rätt val när du ska göra en investering för din kropp och själs skull.

Bygg en pool för avkoppling, lek och träning  Även för till synes hopplöst bergiga eller svåra sutterängtomter finns en pool. Ta hjälp av din pooltillverkare för att finna rätt modell. Bygg poolen på trädgårdens soligaste plats och undvik att placera den i närheten av träd som skuggar och skräpar ner. Poolen behöver inte vara i standardmåttet 4×8 m. Många bygger sin pool smalare och längre för att kunna motionssimma. Tänk på att det inte bara ska vara en tillräckligt stor pool för att alla ska få plats i den. Alla ska dessutom få plats runt den. Planera alltså för att det ska finnas tillräckligt med utrymme både i och utanför poolen så att alla människor, solstolar, leksaker och dekorationer får plats.

Tylö Panorama

Tylö Panorama. Tylös Design Line är en serie helt nya bastudesigner. Vart och ett utgör ett färdigt stilkoncept, redo att tas i bruk. Du som kund kan välja att kombinera detaljer fritt – eller ta dem precis som de är. Pris från 140 000 kr.

Aqua Nordic Jet

Vill du hitta en träningsform som är lätt och rolig, men som också är bra för flåset och bränner massor av fett? Då ska du hoppa i poolen och börja vattenträna! Hantlarna Aqua Nordic Jet, 400 kr/par från Folkpool.

Pool

Poolkungens rektangulära pool är en vacker klassiker med en stomme av varmgalvaniserat stål. Finns i olika storlekar. 3×6 m och 1,5 m djup kostar den 84 600 kr.

Familypoolen Folkpool

Familypoolen – en perfekt pool för självbyggaren! Levereras i komplett byggsats där delarna enkelt reglas i varandra. Robust och går att placera både ovan och under jord. Från Folkpool, pris från 32 900 kr.

Niveko basic Stenings

Lek med former och uttryck! Niveko basic, en fantastisk vacker pool som byggs efter kundens egna önskemål. Pris från 170 000 kr och uppåt hos Stenings.

Njutning, massage och träning med spabad Ergonomiska sittplatser, inbyggd radio och spotlights är sådant som ger en skön upplevelse. I ett spabad finns det vattenmassage och/eller luftmassage. De har olika funktioner som tillsammans ger dig den mest optimala massagekänslan. Vattenmassage sker genom kraftiga munstycken. En reglerbar vattenstråle träffar och får igång muskler och blodcirkulation. För optimal ryggmassage sker detta med roterande munstycken.
Vid luftmassage är luftmunstycken monterade i badkarets botten och blåser ut tusentals luftbubblor. Detta påverkar huden och blodkärl och gör så att blodcirkulationen ökar och rensar ur gammalt slagg i kroppen. Vill man inte bara njuta utan kanske satsa på en träningsanläggning i kombination med spa och pool, så väljer man ett swimspa. Swimspa erbjuder dig möjligheten att med hjälp av jetströmmen i vattnet kunna simma på samma plats utan onödiga vändningar. Med den ställbara jetströmmen som ditt motstånd kan du simulera en riktig simtur utan att behöva ta dig till ett badhus.

 

Viskan Ekerö.

Stor massagevariation med Viskan Ekerö. Detta spabad har 6 platser varav en härlig liggdel och två hörnsäten med nackmassage. Ett av hörnsätena är dessutom utrustat med massage för underarmarna, vaderna och fötterna. Pris 134 900 kr hos viskanspa.se

The Theater Spa

Vill du ha det riktigt lyxigt kanske du väljer The Theater Spa, som har sittplats för 8 personer och 2 liggplatser. Det har 118 jetmunstycken och rymmer 5 000 l. Här kan man säkert koppla av samtidigt som man tittar på en bra film! Pris 177 900 kr inkl. frakt till tomtgräns, finns hos poolkamin.se

Blue Moon-pool

Duravits Blue Moon-pool erbjuder imponerande enkel och vacker design oavsett om man placerar den i badrummet, vinterträdgården eller på terrassen. Den finns som hörnmodell, rygg-mot-vägg modell eller fristående modell med dimensionerna 1400×1400 mm eller 1800×1800 mm. Tack vare storleken känns det verkligen som om du badar i en pool. Med en djup på 500 mm får badaren uppleva ”floating” effekten. Pris från 18 635 kr.

Form 52

Utomhusspa med badkomfort ger Den Form 52 som är utrustat med starka ventury jet massage munstycken med luft inblandning och 3-vägsventil för volymjustering. Spat är utrustat med toppmonterat bräddavlopp, säkerhetsvärmare, amerikansk Balboa kontroll, underhållsfri panel, trappa och kraftfull termolåg. Pris 39 995 kr hos bygghemma.se.

Luxxus från Villeroy & Boch

Luxxus från Villeroy & Boch är ett lyxigt badkar du kan ha inomhus med plats för 2 personer. Panelen finns i flera olika färger. 1450×1450 mm, pris från 46 000 kr exklusive system.

Vilken typ av bastu?
Att bada bastu är både skönt för kroppen rent fysiskt men också en härlig stund för avkoppling eller för att umgås med familjen.
1. Torrbastun kräver lite skinn på näsan och håller över 100 grader.
2. Våtbastun är den klassiska bastun som fortfarande är den stora favoriten i Sverige.
3. Ångbastu är en mild variant av bastubad som badas i 45–65 grader, vilket många upplever som en behaglig badtemperatur. Denna temperatur i kombination med en kontinuerlig och automatisk tillförsel av ånga ger 40–65 procent luftfuktighet i ditt basturum. En ångbastu som köps i byggsats är ofta designad som en stor duschkabin.
4. Infraröd bastu sägs ha många positiva effekter så som detox, lindra hudbesvär, stelhet mm. Kroppen värms upp direkt av strålningsvärmen, inte genom varmluft. Värmen tränger upp till 3 ggr så djupt in i kroppen som vid traditionell bastu. Värmen når ca 4,5 cm in i vävnader och leder och är mycket effektiv för att mjuka upp spända och ömma muskler samt lindrar stelhet och värk.
En infraröd bastu beskrivs enklast som en lågtemperatursbastu som ger samma värmekänsla som den värme vi får av solen. Den låga temperaturen, 40–50 grader, gör det möjligt för personer att bastubada, som annars inte finner sig komfortabla i allt för höga temperaturer eller på grund av hälsoskäl, t ex högt blodtryck. För bästa bastuupplevelse kan du addera dofter, ljus och ljud i bastun. Använd spotlights, doftstenar, erotiska oljor, björkris och knastrande ved. En ”Bastu-ande”, en sten med håligheter som ser ut som en liten gubbe, kan placeras på toppen av stenarna på aggregatet som pyser och fräser när du slänger på vatten som blir ånga.

Multibastu Corner

Multibastu Corner för 6–7 personer. En fulländad bastu med både traditionellt bastuaggregat och infraröd bastuvärme. För dig som både vill ha det bästa av två världar. Pris 38 995 kr hos luxway.se.

Salty Sauna luxway

”Salty Sauna” IR bastu Hemlock, en unik modell med dekorativa väggsidor av Himalayasalt, som ger ett varmt och vackert sken i din bastu. Färgnyanserna styrs med ledbelysning bakom stenarna. Saltblockens vackra sken i kombination med värmen skapar en källa av negativa joner som har en renande effekt på luften. 17 995 kr hos luxway.se.

Classic Bastubutiken

Basturummet Classic, 120×150 cm, är ett mycket välbyggt basturum med paneler i asp som ger ett mycket elegant uttryck. Färdigt för användning så snart du byggt upp det, vilket går på några timmar då väggarna består av sektioner som du reser upp och skruvar fast i varandra. Finns även i andra storlekar. Pris 28 000 kr hos Bastubutiken.

Impression Corner Tylö

Tylö har skapat en bastulösning som både kan innehålla traditionell bastu och en mildare ångbastu. Impression Corner är en riktig hemmaspa-revolution som kan få plats till och med i det minsta av badrum. Ramens lackerade aluminiumprofilerna knäpps enkelt ihop utan skruvar. Pris från 59 100 kr.

Aito 16 Bastubutiken

Aito 16 är en mycket prisvärd vedeldad bastuugn med kraftig uppbyggnad som gör att den tål att användas under lång tid. Taket i brännkammaren består av tjock plåt och yttermanteln är emaljerad som gör den väldigt beständig. Pris 5 290 kr hos Bastubutiken.

Tylö Fresh

Aito 16 är en mycket prisvärd vedeldad bastuugn med kraftig uppbyggnad som gör att den tål att användas under lång tid. Taket i brännkammaren består av tjock plåt och yttermanteln är emaljerad som gör den väldigt beständig. Pris 5 290 kr hos Bastubutiken.

LÄS MER OM BASTU

LÄS MER OM KAKEL

LÄS MER OM SWIMMINGPOOL

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar