Handdukstork ger vardagslyxen med varma handdukar

HanddukstorkHanddukstork Kaknäs från Nordhems är nätt, flexibel och har ett självsäkert och stilrent formspråk. Med endast ett vertikalt rör går Kaknäs att placera i alla badrum – oavsett storlek eller planlösning. Finns i 2 storlekar i krom, mattsvart, polerad obehandlad mässing, högblank mässing och polerad obehandlad koppar. Pris 3 490–5 860 kr.

PETER KARLSSON FRÅN NORDHEM GER GODA RÅD TILL DIG SOM VILL FÅ PLATS MED EN HANDDUKSTORK I DITT LILLA BADRUM.

Varför ska man förgylla sitt badrum med en handdukstork tycker du?

En handdukstork är bra av flera anledningar. Det man i första hand tänker på är vardagslyxen med varma och torra handdukar. Den fungerar också som en uppvärmningskälla, antingen som ett komplement till annan uppvärmning eller i vissa fall som ensam uppvärmningskälla, beroende på badrummets storlek och effekten på handdukstorken. Den skapar även bättre luftkvalitet i badrummet då fukten försvinner. Sist men inte minst så förhöjer en snyggt designad handdukstork intrycket i badrummet.

Har ni någon specifik modell som passar bra för just mindre badrum? Vilken och varför?

Ja, vi har faktiskt flera stycken. Även i ett mindre badrum har man ofta ytan på höjden men inte på bredden. Då är en vertikal modell ypperlig. Det är alltså en handdukstork med vertikala rör och krokar som man hänger handdukarna på. Vår designskyddade handdukstork Rosendal är en av fem modeller i vårt sortiment. Sedan har vi även svängbara modeller, Fiskebäck och Vaxholm, som är väldigt praktiska då de fälls ut när man torkar handdukarna och viks in mot väggen när de inte används.

Vad ska man tänka på när man väljer handdukstork?

Egentligen är det fyra viktiga grundfrågor som man ska ställa sig: 1. Vilket utförande gillar jag? 2. Vilket uppvärmningsalternativ (vatten-, el- eller kombidrift) ska jag välja? 3. Vilken funktion handdukstorken ska fylla? 4. Hur stor väggyta finns tillgänglig för handdukstorken? När man har dessa svar klart för sig kan man börja välja bland modellerna som uppfyller dessa kriterier. Här hjälper våra duktiga återförsäljare till och det går utmärkt att kontakta oss direkt för frågor också om man är osäker.

Finns det badkar som passar det mindre badrummet? Vilka?

Om man har väldigt dåligt med plats så kan man sätta in ett sittbadkar. Vi har en modell som heter Höllviken och det är endast 125 cm långt. Det kan även fungera utmärkt som ett duschbadkar. Sedan har vi ett antal badkar som är kortare än 160 cm, både fristående badkar och hörnbadkar. Just 160 cm har visat sig vara lite av en magisk gräns för många badrum. Även här finns flera modeller som passar som duschbadkar, så man behöver inte ha en separat dusch vilket förstås är platsbesparande.

LÄS MER OM PETERS BADRUM
LÄS MER OM MARKSTEN
LÄS MER OM ETT STILRENT KÖK

TEXT KISSE LINDÉN

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar