Ett genröst badrum

ellipse-svedbergs
Är du typen som föredrar en snabb avrivning med en kall dusch? I så fall ska du inte läsa det här…

Ett badrum kan vara så mycket mer än bara ett ställe där man gör sig ren. Det är en viloplats för själen om du bara inreder det därefter.
Här ser vi ett rum med många funktioner. Vill du ta igen dig en stund med en god bok och något svalkande att dricka, har du alla möjligheter. Badkaret är fristående med en skulptural form som tilltalar ditt estetiska sinne. Där finns en ställning för de nödvändigaste sakerna, allt ifrån levande ljus till drycker. Självklart finns där en äkta tvättsvamp och en härlig skrubb-borste. Badandet har idag utvecklats till en upplevelse där bara din egen fantasi sätter gränser.

Har du bråttom ska du använda duschkabinen med ånga, vattenfall och för den vintertrötte, lampor med ljusterapi! Vill du bara tvätta ansiktet, raka dig eller borsta tänderna gör du det i avdelningen med dubbla vaskar, vackra snickerier och generösa speglar. Toaletten har sitt eget rum där du kan stänga om dig när du vill vara ifred med dagens morgontidning.

Man kan fråga sig om det ska vara nödvändigt att bygga ett helt rum för ditt eget välmående. Ja, varför inte? Att du mår bra borde ju vara A och O i tillvaron! På sommaren kan du lapa sol och bada utomhus men under de övriga tre årstiderna är nog ett badrum, som riktigt tar hand om dig, bra att ha om du ska känna dig på topp.

Arbetstempot i världen höjs allt eftersom tekniken utvecklas och du måste hinna med mer på en dag. Självklart kan du ta en löprunda eller passera gymmet på kvällen, om du vill rensa huvudet, men det är till syvende och sist badrummet som vårdar både ditt inre och yttre jag.

Badrummet i detta reportage har även en dold ljudanläggning som är kopplad till Spotify vilket gör att du med mobiltelefonen eller ”paddan” kan ligga kvar i karet och styra in precis den musik du vill ha för stunden. Välkommen till en värld för livsnjutare!

lidhults-viken

Snickerierna är från Lidhults. Luckmodellen heter Frillen och är i massiv ask. Bänkskivan i svart granit heter Nero Assoluto. Beslagen är från Beslag Design i Båstad och vaskarna har beteckningen Lavabo Tea205.

 

duschkabin

En duschkabin med uppfällbar bänk. En extra finess är att den har lampor i taket som ger ljusterapi under det mörkare halvåret.

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar