POOL GER HELA FAMILJEN SKÖNA STUNDER

Christian Nordlander på Poolkungen AB brinner för att lära ut allt om hur man sköter sin pool. Här hjälper han oss att svara på de mest vanliga frågorna som dyker upp.

POOLVisst ser det härligt ut? Drömmer du också om en egen pool till sommaren?

Hur vet jag hur stor pool jag behöver köpa?

Anpassa poolstorleken så att minst en sida på poolen ”livar” med antingen husknut eller altankant. Se till att du har minst en meter runt hela poolen att gå på. Då kan man böja sig ned på huk och tvätta vattenlinjen, hjälpa någon i vattnet och fixa med pooltäckningen obehindrat. Bra om man även har 2–3 m mellan husvägg och pool. Då har man plats för solstolar mm. Tänk på att bredd ger mer upplevd volym i poolen än längd.

Var på tomten är det bäst att placera den?

Placera poolen på ett så soligt ställe som möjligt men ej för långt från huset. Poolen skall kännas nära och ju längre från huset desto mer onödig insyn får dina grannar.

Förutom själva inköpet och markarbetet för en pool- är det dyrt att underhålla en pool?

Nej det är inte dyrt. Har man en bra och energieffektiv pooltäckning, kan man räkna med runt 1 000 kr/mån i driftkostnad. Är det varmt ute lägger man mer på poolkemi och mindre på uppvärmning och tvärtom om det är kallt ute. Bra pooltäckningar är exempelvis lamelltäckningarna Aqua och Solo, samt Royal Tec som är gjord av tjock PVC-duk med insydda genomgående aluminiumstänger.

Vad gör jag med poolen på vintern?

Vintertid tömmer man sin pool på vatten i olika mån beroende på om man har en nedgrävd pool (markpool) eller en ovanmarkslösning. Vi lämnar alltid klara instruktioner om sådant.

Vilken är din drömpool och varför om du fick köpa en ny?

Min drömpool följer villatomtens linjer och anpassar sig till topografin. Poolen skall alltså passa in i miljön och sedan ytterligare ”lyfta” den och till slut bli tomtens pärla. Hemma har jag en platt tomt och då passade den pool jag har på 4×8 m med romersk trappa ypperligt.

Vill du hitta en träningsform som är lätt och rolig, men som också är bra för flåset och bränner massor av fett? Då ska du hoppa i poolen och börja vattenträna! Hantlarna Aqua Nordic Jet, 400 kr/par hos Folkpool

Automatisk poolrobot med inbyggd logik som gör att den sköter sig helt på egen hand och rengör poolväggar och botten utan att behöva kopplas in på cirkulationsanläggningen. Skräpet samlas upp i ett filter som du tömmer och spolar rent efter städningen. Poolrobot Leader Clean kostar ca 7 995 kr hos Poolstore

LÄS MER OM UTESPA
LÄS MER OM OGRÄS
LÄS MER OM HELGRILLAD ÖRTKYCKLING

Text: Scharlotte Peppare

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar