Pool finns i alla prisklasser och för alla behov

Pool
En pool från Pool Store blir ett smycke i trädgården

Det finns en pool i alla prisklasser och för alla behov. Men tänk till vad gäller placering, omgivning samt val av modell och material innan du gör slag i saken. Din investering ska du ju kunna njuta av under många år framöver.

Läge

Börja med att fundera över poolens placering i trädgården. Oftast är det bäst att placera din pool soligt och vindskyddat, nära huset men däremot inte för nära stora träd.

Pooldäcket

Natursten, marktegel eller betongplattor är lättskött. Trätrall kräver lite mer skötsel men är skön att gå på.

Modell

Välj en modell som matchar dina behov. Vill du bara svalka dig eller vill du även kunna simma i poolen? Det finns både små och stora, avlånga, runda, grunda och djupa pooler att välja mellan. En pool som placeras ovan markytan är oftast både billigare och lättare att montera. En markpool kräver oftast mer markarbete men den är dock oftare av högre kvalitet och har längre livslängd.

Bygglov?

Hör med din kommun också om det är godkänt att bygga en pool på din fastighet. Inom ett område med detaljplan behöver du marklov om du vill ändra tomtens höjdläge avsevärt.

När?

Bästa tiden att bygga pool är under höst och tidig vår.

Pris

Priset på swimmingpoolen styrs till stor del av materialet. Lägg sedan till grävning, bortfraktning av jordmassor, eventuell sprängning, montering, osv. Du kan beställa totalentreprenad hos vissa företag. Ta in offerter och jämför vad du får för pengarna.

Skötsel

Till poolen behöver du pumpar, filter, håvar, kemikalier, och andra tillbehör. Hör vad pooltillverkaren rekommenderar till just din pool. Där kan du även få information angående poolens skötsel. Ska din pool tömmas på vintern eller kan den ha vattnet kvar och endast tömmas på vatten i pumpsystemen? Gå dock alltid igenom poolen och dess utrustning under säsongsöppning och avslutning. Och håll regelbundet efter smuts och PH-värde så att vattnet håller sig rent och fräscht.

Uppvärmning

Elvärme är enkelt men dyrt i längden. Om man kan använda sig av husets värmepump är det att föredra. Solceller är det billigaste och mest miljövänliga alternativet.

Skydd

Ett poolskydd håller kvar värmen i poolen samt förhindrar att löv och skräp trillar ned i vattnet. Det finns gummidukar som spänns över poolen, upprullningsbara skydd och tak som även kan vara på när man badar. Ett staket kring poolen förhindrar att barn eller djur trillar ned i vattnet. Kom ihåg att det är lag på att använda poolskydd om du inte har ett staket runt poolen!

Belysning

Upplevelsen av poolen under mörka kvällar blir läckrare med fler lampor. Det finns även led-belysning som skiftar i färg om man vill ha något utöver det vanliga.

Ekologiskt

I den ekologiska poolen sker reningen av poolen med växter, helt utan kemikalier. En pump cirkulerar vattnet som tar med sig partiklar till den delen där växterna finns.

Text Suzanne Linge

 

 

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar