Planera din pool – checklista inför köpet

Planera din pool
Planera din pool med Miami Pools runda serie swimmingpools. De kan med fördel byggas in i en altan då den runda formen gör att man inte behöver återfylla runt hela poolen. Runda pooler är lättast att bygga och har kortaste byggtiden. Ingen poolsarg utan med en krönlist som omgivande material läggs emot. Finns i 5 storlekar från 3,3 till 6,2 m, från 52 000 kr.

Planera din pool och var du vill ha din pool? Ett tips är att rita upp tomten skalenligt med pool och byggnader.

1. Kontrollera om det finns vatten- avlopps- eller elledningar i marken där du ska bygga din pool.

2. Ta reda på om du måste dränera bort grundvatten. Tänk även på att marken ska slutta bort från poolen och att du ska ha plats för ett maskinrum i poolens närhet, gärna under dess ytvattennivå.

3. Hör med byggnadsnämnden i din kommun om du behöver bygglov.

4. Planera miljön kring poolen.

5. Vilken typ av pool vill du ha? En nedgrävd markpool passar bra på plana tomter men kräver mer markarbete än en ovanjordspool.

6. När du har kommit så här långt är det dags att hitta en bra leverantör. Bra är om du kan få ett kostnadsfritt hembesök. Då får du veta exakt vad som är möjligt på din tomt, samt goda råd på vägen. När du har fått din offert så ta reda på exakt vad som ingår i priset.

7. Priser på pooler varierar kraftigt mellan olika tillverkare. Ta reda på vilket material din pool har, dess kvalitet och vilken garanti som gäller. Tänk på att ett bra poolskydd kan kosta lika mycket som poolen.

Text: Suzanne Linge

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar