Att förvandla ett rum

1-bath-big-view-darker

Fredrika och Christoffer behövde ett nytt badrum. Med hjälp av Carina Jernberg på Kvänum förvandlade de gästtoaletten i hallen till något riktigt elegant med dubbla duschar.

Elegant och praktiskt på en och samma gång! Se hur Fredrika och Christoffer förvandlade gästtoaletten i hallen till ett läckert badrum!
Planerar du för ett nytt badrum? Är du trött på det gamla eller har du egentligen aldrig haft något du velat kalla ditt alldeles egna badrum?
Badrummet är det rum som vårdar och tar hand om oss. Ska du gå bort på middag finns det de som anser att förberedelserna i badrummet är lite av det största nöjet. Är du joggare eller gillar att ta en sväng på gymmet finns det inget bättre än att efteråt fräscha till sig i en superproffsig dusch! Har det varit stressigt på jobbet eller har du precis kommit hem från en resa…vad är det för rum som då tar hand om dig…jo, badrummet!
Fredrika och Christoffer köpte en vacker patriciervilla och ville renovera och fräscha upp den efter egna smaker och behov. Kök och bad stod högst på listan. Även om man tycker att vissa villor kan vara stora är det inte detsamma som om att där finns en bra plats för till exempel ett badrum. I Fredrika och Christoffers nya hus är alla ytor generöst tilltagna. Nu gällde det bara att hitta en vrå att placera badrummet i, en plats som både de själva och vänskapskretsen kunde besöka utan att det blev för komplicerat. Valet föll på husets entréhall där det i dess ena ände fanns en gästtoalett.
– Yes, tänkte vi. Varför inte bygga om toaletten i hallen, menar paret.
Sagt och gjort. Efter att ha läst igenom ett otal kataloger och inredningsmagasin fann de för gott att anlita en inredare. Det blev Kvänum i Helsingborg där Carina Jernberg har en sällsynt förmåga att förvandla trista utrymmen till rum man har svårt att lämna.
En tidigare gästtoa har svårt att ge plats för fristående badkar, bastu och relaxavdelning. Vad man däremot här lyckades med var en ny toalett, dubbla duschar samt en kommod med bänk och handfat! Och det blev riktigt bra!
Det där med dubbla duschar är en ovärderlig lösning. Kvinnor och män har olika mycket tillbehör när de vaskar av sig. Läste en undersökning där kvinnan i genomsnitt har cirka sju produkter i duschen medan män som oftast har ett kombinations-schampo avsett både för hår och hud. Har du två duschar behöver det aldrig bli någon diskussion vem som tar upp mest plats med sina saker.
Det kan på flera sätt vara trevligt med två duschar. Har ni varit ute på en gemensam joggingrunda och behöver fräscha till er före middagen när ni får gäster. Det går snabbt och effektivt när bägge kan duscha samtidigt.
Fredrika och Christoffer hade ett bra samtal med Carina och de beslöt sig för att endast kakla valda delar av rummet och måla resten. Jordiga nyanser, efter tidens trend. Kommoden skulle dock vara vit med en bänkskiva i melerad carrara-marmor. Lite gammaldags beslag och blandare gav extra elegans.
Duscharna fick en egen avdelning bakom halvhöga, kaklade murar. För att det då inte skulle stänka ut i övriga rummet monterade de upptill anpassade glasskivor. Detta var en genial lösning efter som rummets enda fönster var vid duscharna. Med de låga murarna och nyttjandet av glasskivor släpptes maximalt med dagsljus in.
Över tvättställskommoden monterade de en försvarlig spegel på väggen. Visuellt förstorar den rummet till det dubbla. Två vägglampetter ger rätt ljus för sminkning medan en kristallplafond i taket skapar atmosfär.
Smakfulla lister och bårder sätter pricken över i:et i resten av rummet. Voila! En gästtoalett som blev ett synnerligen elegant badrum! Grattis Fredrika och Christoffer!
4-basin-tap

Designen på blandare kan vara avgörande för att skapa rätt atmosfär. Denna är från Badex och heter Oxford 6312.

3-basin

En generös väggspegel över tvättstället är aldrig fel. Utöver sin praktiska funktion förstorar denna även rummet visuellt. Laura Ashley är märket. Lampetterna är från Fired Earth liksom allt övrigt kakel i rummet. Snickerierna heter Ekeby och är från Kvänum.

6-shower-fix

Bägge duscharna är både med hand- och takstril. Modellen heter Tradition och kommer från Damixa.

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar