Fristående badkar på en minimal badrumsyta

Fristående badkarVill du ha ett fristående badkar i ett litet badrum kan det vara en god idé att också specialbeställa ett betongtvättställ i en form som inte tar så stor plats. KIB i Ängelholm gjorde detta handfat. De gör också köksbänkar och mycket annat som kan se läckert ut i hemmet.

Hur går det till att få in både ett fristående badkar och ett fräckt, annorlunda tvättställ på en minimal badrumsyta? Det försöker vi svara på i detta härliga exempel.

Är ditt badrum inte så stort kan du, utan att riva några väggar, nyttja ett intilliggande rum och göra det till en del av badmiljön. En vacker stol, lite konst och andra attribut gör vägen till tvagan intressantare. Understryk gärna rummets särart. I detta reportage lät man specialdesigna tvättstället. Det gjöts helt i betong, infärgades och planslipades. Smalt, brett och djupt med en elegant sluttande botten, placerades det på en ställning av hopsvetsade fyrkantsjärn vilket gav en ruff och härlig känsla. Hela inredningen leker med djärva former och brytningar. Golvet och en vägg sattes först med en olivgrön Marrakesh-keramik. De mönstrade ytorna delades sedan av med 30×60 centimeters helvita plattor. En spännande effekt som ger rummet extra fräschör. De övriga tre väggarna kläddes endast i vitt.

Föredrar du kalla avrivningar efter joggingrundan

Med det smala handfatet sparade man in på utrymmet så det blev en hel del golvyta över där de kunde placera ett fristående badkar. De prioriterade ett kar med handdusch istället för en takdusch bakom glasdörrar. Allt för den som gillar att njuta av rofyllda stunder. Föredrar du kalla avrivningar, efter joggingrundan, finns det ett sådant duschrum på en annan plats i huset. För att återknyta till spännande formspråk har man också satt upp en spegel som ser ut som en stor, slipad diamant. En magnifik brytning gentemot det grå, robusta betonghandfatet. Kontentan av det hela är att om du har ett trångt badrum och vill göra om det, så öppnas alla chanser till lek med form och material!

Börja med att skapa en spännande miljö redan utanför själva badrummet. Här ser du en Karmstol från Artwood, en afghansk tvättkorg från Butiken Höganäs samt ett väggkonstverk från samma affär.

Tvättstället är specialgjutet i betong av KIB i Ängelholm och det vilar på en ställning av hopsvetsade fyrkantsrör. Mönstrad Azule Marrakesh-keramik delades av med 30×60 cm vita, väggplattor från Konradssons. Den häftiga spegeln är en Reflections Spegel Diamond.

Tvättstället med sin djärva lutning, har en blandare från Vola. Den läckra tvålen på stången är från Pro Verdi och inköpt i Helsingör.

Vad vore en badrumshylla utan accessoarer? Handdukarna är från Newport och ljusmuggarna från Love Warriors.

Badkaret heter Bathlife Monte S06. Det känns nästan som om det svävar över det mönstrade golvet.

Fönstren har romantiska hiss-gardiner från Himla.

Danska Vipp räknas som en papperskorgarnas Rolls Royce. Den finns i många olika storlekar.

LÄS MER OM GOLVBRUNNAR
LÄS MER OM YTTERDÖRRAR
LÄS MER OM LANTKÖ

TEXT OCH FOTO JOHAN LOTAND

 

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar