Välja golv till sitt badrum blir svårare och svårare

Badrum är en plats där design och funktion verkligen möts. Golv och väggmaterial måste vara lättskött, hygieniskt och praktiskt. Det ska också vara garanterat vattentätt och säkert. Allt detta får du med nya Aquarelle från Tarkett.

Att välja vilket golv man ska ha i sitt badrum blir svårare och svårare. Det finns ju så många varianter att leta bland. Men när du väl finner din favorit har du funnit golvet som skapar avstampet för varje framgångsrik dag!

Vilket golv ska man välja?
Ett golv i badrummet ska både vara snyggt men självfallet också praktiskt och funktionellt. Vad kan du då behöva tänka över inför ditt val? Utöver att bestämma om du vill ha sten, plastmatta, klinker, kakel, gummi eller kanske trägolv – tänk på andra kvaliteter än bara utseende.
1. Känslan
Tänk på att ditt val av golv starkt påverkar hur det känns när du kliver in i badrummet. Om du inte väljer plastmatta av något slag, utan vill ha sten, klinker eller kakel – installera gärna golvvärme för att slippa en kall golvyta.
2. Slitstyrka
Beroende på hur mycket badrummet ska användas och hur oförsiktig användarna önskar kunna få vara, tänk på att kolla upp hur slitstarkt golvet är.
3. Underhållvänligheten
I ett badrum vill man ha det fräscht! Tänk på hur mycket tid du är villig att lägga på städning och underhåll för att alltid ha ett rent och trevligt badrum.
4. Stabilitet
Hur halt är golvet? Har du barn eller själv kan behöva lite mer stadga är ytan väsentlig för slutresultatet.

Modellen Istanbul Medium Grey från Aquarelle är inte enbart snygg, den uppfyller dessutom, med bred marginal, branschens hårdaste krav på vattentäthet. Pris 195 kr/kvm.

Det tjusiga våtrumsgolvet Pebble Lava är en nyhet från Forbo Flooring och av sig självt skapar det ett designat badrum. Pris ca 225 kr/kvm.

Den lättskötta plattan Grotte från Golvabia skapar en härlig stenkänsla som gör badrummet naturligt och klassiskt. Plattan är enkel att kombinera och finns i flera nyanser. Passar både golv och vägg!

För en elegant men samtidigt levade badrum är stil det svarta golvet med vita tozetter från Aqua Royal perfekt. Golvet Octagona nero marquinia-taco b. marmara har plattor med måtten 20×20. Pris 3495 kr/kvm.

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar