Smarta lösningar för små badrum

inr-sma-badrum

Ikon kommod, Sync duschhörna och Linc takduschset.

Har du stora badrumsdrömmar men bara en liten yta att förverkliga dem på? Misströsta ej, det finns sätt att få rum med allt du behöver trots att utrymmet är begränsat. Här bjuder på INR på några matnyttiga tips.
Välj små badrumsmöbler med stort förvaringsutrymme
Inte nog med att små badrum kräver badrumsinredning i de pyttigaste storlekarna – de små möblerna ska dessutom helst rymma mer, för att kompensera. Medan den faktiska ytan krymper behöver förvaringen öka och här blir smarta badrumsmöbler med fullt utdragbara och fackindelade lådor extra viktiga.
Välj dusch framför badkar
I små badrum är det naturligt att badkaret får ge plats åt duschväggen och här har du alla möjligheter att skapa en dusch som är både estetiskt tilltalande och platsbesparande på samma gång. Snedtak, rör och utskjutande väggpartier kan ställa till det i planeringen men med en duschvägg från INR skapar du enkelt en duschplats av det krångliga utrymmet.
Gränsa av för att öppna upp
Att avgränsa en del av badrummet med hjälp av en glasvägg eller en ny vägg kan ge oanade möjligheter. Med en dusch på ena sidan och till exempel en WC på den andra kan du få plats med mer på en överraskande liten yta.
Trolla med ljus och djup – skapa rymd med speglar
Ljust förstorar, mörkt förminskar – en sanning som gäller även i badrummet. Genom att välja ljusa färger och material på badrumsinredning och väggar samt golv kan du få badrummet att kännas större än vad det faktiskt är. På duschväggen är klart glas att föredra framför frostade och färgade glas om det är rymd du är ute efter. Och glöm för guds skull inte spegeln! Speglar har en tacksam förmåga att skapa djup på även de pyttigaste av ytor.
Bygg på höjden – Tänk vertikalt
När golv- och väggyta är begränsad i sidled – bygg på höjden! Till exempel med en långsmal handdukstork eller duschförvaring som optimerar ytan i små badrum och inuti duschen.

TIPS!
Tänk på att det inte är inte kvadratmetrarna som avgör upplevelsen, utan de ytterst väl valda detaljerna. Även badrummet på liten yta ska ge samma upplevelse som det stora och då blir produkter som både är snygga och praktiska extra viktiga.

De svarta detaljerna är 2018 en stark trend i allt från val av duschvägg och blandare till de innovativa förvaringsskåpen i duschutrymmet, som hjälper dig att hålla ordning i såväl det lilla som det stora badrummet. Black Edition är en av INRs stora nyheter för 2018. Duschserierna Arc och Trac går nu att få i mattsvart finish och även klassiska handdukstorken Line, flera tvättställsblandare samt knoppar.
Med inslag av mässing får du ett varmt och ombonat intryck. Nu erbjuder INR alla duschväggar i Arc-serien med beslag och grepp i mässing. En glödhet trend!

 

2-inr-smabadrum

Ikon kommod, Sync duschhörna och Linc takduschset.

inr-blackedition

INR Black Edition

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar