Designgolvavlopp som ger en snygg avslutning

DesigngolvavloppPurus Line Premium Tile Insert ärett avlångt designgolvavlopp som ger en snygg avslutning på din dusch. Komplettera paketet med en sil som passar stilen i ditt badrum. Levereras med Purus Nood, ett unikt och patenterat luktlås som kombinerar vatten-/mekaniskt luktlås vilket gör att även om vattnet dunstar hålls avloppslukten ute. Pris ca 3 273 kr, Purus Line Sil, från 925 kr.

Vi har pratat med Jörgen Reiman Ehle från Purus för att ta reda på mer om deras om väggnära, designade brunnar.
Vad är fördelen med en väggnära brunn i jämförelse med en brunn som är placerad mitt i golvet?

En av de stora fördelarna är att du får fler valmöjligheter när du ska välja badrumsgolv och klinkers. Med en väggnära brunn är du inte begränsad till små klinkers för att få fall mot brunnen. Då du placerar brunnen vid väggen kan du använda stora plattor. Du gör fallet mot väggen och samtidigt slipper du stå på brunnen när du duschar. Brunnen har också en estetisk funktion som höjer känslan i badrummet. Matcha den färgmässigt i metallen med blandaren eller gör den osynlig genom att göra den ett med golvet med Purus ”tile-insert” lösning.

Är en väggnära golvbrunn lika säkert som de som placeras i mitten på duschen?

– Ja, vår Purus Line har genomgått samma tester som vanliga ”standard”-brunnar och är lika säker att använda. Det finns en gammal osäkerhet mot denna typen av brunnar, men Purus Line uppfyller alla krav och är ett tryggt val. Dessutom har dessa brunnar Purus beprövade rostfria klämring. Givetvis är det viktigt att man använder godkända tätskikt vid installationen.

Är de lätta att rengöra?

Ja absolut. Brunnen levereras med en smart hårsil och med Purus mekaniska Noodvattenlås. Vattenlåset rengör du enkelt och det har den fördelen att det inte torkar ut och släpper igenom någon dålig lukt.

 Hur ser trenden ut vidare för golvbrunnar?

Intresset för denna typen av designgolvavlopp ökar stadigt. Många upptäcker möjligheten att matcha brunnen med andra delar i badrummet såsom blandare och handdukskrokar. Purus brunnar kan man få i färgerna rostfritt stål, guld, rosé och onyx. Men du kan även välja att matcha brunnen med resten av golvet och därmed göra brunnen i det närmaste osynlig. Då bör du titta på Purus Line Premium. Ett riktigt snyggt diskret alternativ som definitivt höjer nivån på ditt badrum.

LÄS MER OM VEDPOOLER
LÄS MER OM FASADFÄRG
LÄS MER OM BÄNKSKIVOR

TEXT KISSE LINDÉN

 

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar