Crete Deco är en betongbeläggning från Betongstil

Crete Deco
Crete Deco är en betongbeläggning som utöver cement även består av andra komponenter, däribland även kalk.

Hej hej alla ni på BadExtras redaktion! Nu är det som så att jag är lite intresserad av att använda betong som material i mitt nya badrum. Däremot är jag inte helt sugen på att stå och gjuta och kladda. Jag skulle även vilja ha en personlig, unik touch på det hela inte bara en grå yta. Kanske lite färg eller nåt? Vore kul om ni kunde komma med lite kul idéer om hur man skulle kunna göra. Tjena!/Leif

Hej Leif!

Bra fråga! Det finns numera en hel del plattor av betong, eller som liknar betong, man kan sätta på väggar och golv. Men då får man också dras med att det blir fogar såklart. Annars är en intressant nyhet ett material som kallas Crete Deco och som används av ett företag som heter Betongstil. Vi har pratat lite med dem för att ta reda på mer:

Vad är Crete Deco?

–Materialet är en betongbeläggning som utöver cement även består av andra komponenter, däribland även kalk. Genom att materialet innehåller andra komponenter än cement så har man lyckats att få fram en produkt som är extremt tålig och hållbar och därför även passar bra i hemmamiljöer. Därutöver så möjliggör sammansättningen av detta material även möjligheten att kunna lägga det helt för hand, därigenom kan vi skapa en helt unik handdesignad yta för golv, väggar och bänkskivor. Då materialet endast är ca 3 mm tunt så kan man även lägga det direkt på befintligt kakel samt klinker.

Hur är det som material i badrum?

–Det fungerar väldigt bra i badrum och det finns inga problem med fukten. Genom att man slipper kakelfogarna så slipper man även problemet med smutsiga fogar. Största fördelen är dock att det läggs helt för hand. På detta sätt så kan vi skapa helt unika handdesignade badrum som distanserar sig helt från vanliga kaklade badrum.

Måste man ha ett tätskikt under det, precis som med kakel och klinker?

–Ja, samma regler gäller.

Blir det inte halt att gå på om man väljer att ha Crete Deco på golvet?

–Nej, genom efterbehandlingarna så skapar man friktion vilket gör att materialet inte blir halare än klinker.

Kan man gjuta det själv?

–Då materialet läggs helt för hand så krävs det mycket erfarenhet för att få ett snyggt mönster. Mot bakgrund av detta så rekommenderar vi inte att man lägger det självl

Hur ytbehandlar man det för bästa hållbarhet?

–Vi har olika lösningar för detta, men den vanligast lösningen är en mattlack, denna metod använder vi även för offentliga miljöer.

LÄS MER OM BADRUM
LÄS MER OM BÄNKSKIVOR TILL KÖKET
LÄS MER OM ATT MÅLA MED LINOLJEFÄRG

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar