4 st LED-list för bastu inkl drivdon hos Bastupunkten

4 st LED-list för bastu
4 st LED-list för bastu, inkl drivdon och 2×2 m kablage. Monteras t ex under bastulav, lite framåtriktad. Pris 1 698 kr hos Bastupunkten.

Krister Borg från Bastupunkten tipsar om vad du ska tänka på när du ska välja bastudörr.

1. Glaset kan fås i en mängd färger, vanligaste är dock brons-, rökfärgat- och klarglas. Det ska vara härdat och minst 8 mm tjockt. Hantera det försiktigt tills det är på plats.

2. Karm finns i trä och aluminium. Vanligast är furu och al men också en del asp. Vi avråder dock från karmar i asp då det är ett för mjukt material som sväller samt lätt blir fult och slitet. Aluminiumkarm är speciellt bra om dörren vetter mot ett våtutrymme. Aluminiumkarmar kan ofta beställas i vilken färg som helst.

3.Gångjärn finns i en mängd varianter, bäst är de som ger dig möjlighet att justera glasets position efter att det har monterats i karmen, de är lite mer förlåtande.

4.När det gäller lås så är rullås som snäpper över och låser direkt mot glaset vanligast, det ska finnas en justerskruv för hur hårt dörren ska låsa. Prova dörren med lås så den känns komfortabel att öppna innan du köper den.

5.Det finns såklart även klassiska trädörrar med panel på två sidor med eller utan ett mindre infällt glas. Oftast kommer de med ett vanligt rullås men många av dessa trädörrar är självstängande. Fördelen är att de är isolerade och kan i vissa fall också öppnas rätt ut i friska luften om man så önskar.

6.Den vanligaste rekommendationen är att en bastudörr ska öppna utåt, och det är ju helt rätt ur säkerhetssynpunkt, men det funkar lika bra att öppna dörren inåt bastun. LÄS MER OM BASTUPUNKTEN

Text Suzanne Linge

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar