X
    Kategorier: Experten

Glas passar väldigt bra att montera i en sådan miljö.

Hej!

Vi har kommit över en råvind i Stockholms innerstad som vi nu ska börja bygga om till bostad.

Vi vill gärna försöka behålla vindens karaktär med synliga takbjälkar, snedtak och sånt när vi bygger, i den mån det är möjligt. Därför skulle vi även vilja skapa ett badrum som inte känns som ett standardbadrum heller, utan som anpassas till sin miljö och smälter in i den lite ruffa vindsatmosfären. Mycket glas, ljus och luft vill vi ha. och en dusch som kan smälta in fint under snedtaket. Kan man måttbeställa glaspartier till detta? I så fall, har ni några tips på var vi kan vända oss för att få hjälp?

Tacksamma för snabbt svar, Hälsningar Åke och Lina

Hejsan! Vilket roligt projekt ni har satt tänderna i. Vi har ställt er fråga vidare till Stefan Stridh på Hägerstens Glasmästeri som svarar:

–Det finns många olika lösningar i glas som passar väldigt bra att montera i en sådan miljö. Skjutdörrar, vanliga slagdörrar, bastufronter och i erat fall en duschlösning i glas som mått anpassas till önskat utförande. I den miljön du beskriver passar glas med rostfria beslag väldigt bra med sin industriella look. På bilden ser man en bastulösning i glas men det kunde likväl varit en dusch då vi använder oss av samma material. Beslagen är nätta i rostfritt utförande. Glasen är härdad clearvision som är ett järnfattigt glas för att slippa den gröna tonen i glasen. I vissa fall passar dock tonen i härdade floatglas bättre in i miljön. Tex där man vill få fram glasen istället för att dom ska synas så lite som möjligt. Ta gärna en titt på hemsidan, hagerstensglas.se.

Jimmy Johansson:
Relaterade inlägg